Strudel cu mere si crema de vanilie

de micki in Dulciuri, 28 Feb 2010 | 9296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foietaj
  • 5 mere mari
  • 150 gr de biscuiti(eu am folosit cu cereale)
  • zahar dupa gust(eu am pus 2 linguri mari)
  • nuca,stafide,scortisoara
  • o lamaie

Pentru crema de vanilie:

  • 2 galbenusuri
  • o lingurita de amidon
  • 2 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • un pahar cu lapte  
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si crema de vanilie:

 

Se sfarama bine biscuitii,se pun stafidele la inmuiat(eu am folosit apa cu putina esenta de rom),se rad merele apoi se stropesc cu zeama de la o lamaie.

Se intinde foietajul se aseaza deasupra biscuitii sfarmati,peste biscuiti, marul ras.

Se adauga si zaharul in ploaie,nuca si stafidele.Se completeaza cu scortisoara,apoi se inchide bine strudelul.Se unge cu putin lapte si se da la cuptor pentru circa 40 minute la 180 grade.Se serveste cu crema de vanilie pe care o pregatim astfel:

Se amesteca zaharul cu galbenusurile si cu amidonul.Se adauga si laptele incalzit in prealabil,apoi esenta de vanilie.Se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana da un clocot.Se ia de pe aragaz si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere