Strudel cu mere, migdale si stafide

de laylalala in Prajituri, 2 Mar 2010 | 4591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 250 gr faina, cernuta
  • 2 linguri unt topit
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 125 ml apa calduta
  • Pentru umplutura
  • 40 gr unt
  • 50 gr pesmet
  • 75 gr stafide
  • 50 ml rom
  • 1,5 kg mere, curatate de samburi si taiate felii
  • 75 gr fulgi de migdale
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 100 gr zahar
  • zahar pudra, pentru pudrare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere, migdale si stafide:

Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa umeda.Se lasa aluatul sa se odihneasca 45 minute.
Intre timp se incinge cuptorul la 200⁰C.
Pentru umplutura se topeste 30 gr unt intr-o tigaie si se rumenste pesmetul.Se pun stafidele cu romul intr-un vas, se acopera si se lasa 15 minute la inmuiat.Se amesteca merele cu stafidele cu rom, migdalele, scortisoara, 100 gr zahar si pesmetul rumenit.
Se intinde un servet de bucatarie si se presara cu faina.se aseaza deasupra bila de aluat si se intinde foarte subtire astfel incat sa se poata distinga prin el modelul servetului de bucatarie.Se unge aluatul cu 1 lingura unt topit.Se intinde umplutura peste aluat si se netezeste, lasand libere marginile laterale si marginea de jos.Se ridica servetul din partea mai scurta si se ruleaza strudelul cu ajutorul servetului.Margine de jos se apasa bine cu degetele, la fel si marginile laterale.
Se unge tava cu grasime si se aseaza strudelul in ea cu grija.Se topeste 10 gr unt topit si se unge cu el strudelul.Se da la copt 30-40 minute.Dupa ce este gata se presara cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere, migdale si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

02.03.2010, 16:33

un desert bun...

Teo 1

02.03.2010, 17:44

''mica bucatareasa''' sa ne traiesti si sa ne multumesti mereu cu preparatele tale!dar cand gatesti?

laylalala 1

10.03.2010, 20:42

gatesc aproape in fiecare zi dupa ce vin de la scoala si ma odihnesc putin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si foietaj