Prajitura Agnes

de gabrielasfechis in Prajituri, 12 Ian 2017 | 4348 vizualizari

 

Reteta o am de la o prietena :) 
Si daca am avut in casa tot ce trebuia, am zis sa o incerc.

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 7 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • o cana 250 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt

Pentru crema

  • 8 linguri zahar pudra
  • 7 galbenusuri
  • 3 linguri apa
  • 200 ml frisca

In plus :

  • o cana nuca taiata marunt
  • dulceata /fineti
  • 20 biscuiti petit beurre
  • sirop de zahar/rom sau compot
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Agnes:

Blat :  albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga nuca macinata, faina si praful de copt.

Se prajeste o cana de nuca taiata maunt, se pune pe folie in tava, apoi se pune blatul peste ea si se coace.

Se raceste blatul, se unge cu fineti, dulceata, apoi se pune un rand de biscuiti inmuiati in sirop.

Deasupra se pune crema :

Galbenusurile + zaharul pudra  + apa se fierb pe abur, timp de 20 minute.

Dupa ce se raceste, se amesteca cu frisca lichida batuta spuma si se pune deasupra la biscuiti.

Se lasa la frigider inainte de servire, dar mai bine iar sta in camara.

Pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Agnes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu morcov