Stroganoff din carne de porc si ciuperci la slow cooker Crock Pot

de Panacris in Slow Cooker, 11 Oct 2020 | 2876 vizualizari

 

Un fel principal tare apreciat în familia noastră, iar eu sunt încântată că Alin, ajutorul din casă, adică CrockPot-ul din dotare își face treaba cu brio, ziua sau noaptea! 😉

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de porc cca.1000 g,
  • Ciuperci conservate cca. 400 g,
  • Ulei de struguri 2 linguri,
  • Smântână de gătit 200 ml,
  • Vin alb demisec 100 ml,
  • Apă cca. 100 ml,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Amidon din porumb 4-5 linguri,
  • Sare de Hymalaia 1 lingură,
  • Piper negru proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Cimbru uscat 1 linguriță.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stroganoff din carne de porc si ciuperci la slow cooker Crock Pot:

Carnea de porc se taie bucățele mici, cam cât să iei o bucată fără să te folosești de cuțit.

Se setează slow cookerul Crock Pot, la programul HIGH (aproximativ 100 grade Celsius!) pentru 30 de minute, se pune uleiul de gătit, se adaugă bucățelele de carne, ciupercile scurse de lichid și se lasă la gătit cca. 30 minute, până ce prind o crustă maronie.

Apoi se asezonează de sare, piper, boia dulce, cimbru, usturoi și apă, setându-se în continuare la HIGH ptr 60 minute.

După ce s-a scurs timpul și carnea e gătită, dacă vi se pare că nu e destul de gătită, mai lăsați la gătit încă 30 de minute, apoi se adaugă sosul de smântână.

Pentru sos: smântâna de gătit adusă la temperatura camerei se amestecă cu amidonul și vinul alb demisec și se omogenizează până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se adaugă în fir subțire, amestecându-se continuu peste amestecul de carne și ciuperci, lăsându-se la gătit încă 3 minute pe modulul LOW (aproximativ 50 grade Celsius!).

 Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță, noi de data asta am optat pentru paste integrale! 😉 (foarte buneee!)

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff din carne de porc si ciuperci la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu smantana si usturoi la slow cooker Crock-Pot 4,7 L