Retete de post economice
Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta.
Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de fierbere). Incepem cu morcovii, urmand albitura, ceapa si cartofii. Cand toate au ajuns la jumatatea timpului de fierbere, adaugam boabele. Mai fierbem cateva minute, pana toate se patrund destul de usor.
Acrim cu bors fiert, dupa gust. Adaugam sare si piper. Oprim flacara si punem verdeata tocata marunt.
Servim fierbinte, cu crutoane, ulei aromat, ardei iuti etc.
1
Boabele din conserve trebuie clatiete cu multa apa, pentru a indeparta gustul de conservant.
2
Borsul acru se fierbe si se spumuieste separat, dupa care se adauga peste legumele fierte.
3
Cand se adauga borsul, legumele trebuie sa fie fierte, altfel nu vor mai fierbe (borsul le intareste).
4
Puteti folosi verdeata de sezon (marar, patrunjel, leustean, tarhon, leurda, urzici etc.).
5
Serviti cu crutoane facute in casa!