Bors cu legume si boabe

de miki_a in Supe/Ciorbe, 9 Apr 2017 | 5137 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata radacina de telina (50gr)
  • 2 cepe uscate (galbene)
  • 300 gr cartofi rosii
  • 300 gr naut (din conserva)
  • 300 gr fasole rosie (din conserva)
  • 300 gr porumb dulce (din conserva)
  • 600 ml bors acru
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors cu legume si boabe:

Pregatim legumele. Le spalam, le curatam si le tocam dupa preferinta.

Intr-o oala incapatoare, punem 3 litri de apa rece si adaugam legumele in mai multi pasi (in functie de timpul de fierbere). Incepem cu morcovii, urmand albitura, ceapa si cartofii. Cand toate au ajuns la jumatatea timpului de fierbere, adaugam boabele. Mai fierbem cateva minute, pana toate se patrund destul de usor.

Acrim cu bors fiert, dupa gust. Adaugam sare si piper. Oprim flacara si punem verdeata tocata marunt.

Servim fierbinte, cu crutoane, ulei aromat, ardei iuti etc.

TIPS-URI

1

Boabele din conserve trebuie clatiete cu multa apa, pentru a indeparta gustul de conservant.

2

Borsul acru se fierbe si se spumuieste separat, dupa care se adauga peste legumele fierte.

3

Cand se adauga borsul, legumele trebuie sa fie fierte, altfel nu vor mai fierbe (borsul le intareste).

4

Puteti folosi verdeata de sezon (marar, patrunjel, leustean, tarhon, leurda, urzici etc.).

5

Serviti cu crutoane facute in casa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu legume si boabe" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana