Stiuca era programata pentru un pranz duminical . Am fost toata ziua la gradina si am venit lesinati de foame . Sub impresia postarilor japoneze ale Adinei si vizionarea unei emisiuni culinare despre Kyoto si Kanzawa , mi-am amintit ca detin si eu sos Teriyaki . Departe de mine rafinamentul si delicatetea retetelor originale japoneze . Cert este ca gustul dat de acest sos a fost cu totul deosebit .
Stiuca se condimenteaza cu sare, piper cu lamaie si boia .
Tulpinile de usturoi verde se taie in patru , apoi se maruntesc .
Masati bine stiuca condimentat impreuna cu usturoiul verde .
Se stropeste pestele cu sosul japonez , ulei si zeama de la o lamaie .
Din nou le masati cu delicatete.
Am pus tava la cuptorul preincalzit la 280 grade pe grill .
Dupa 10 minute am realizat ca-i posibil ca pestele sa se prepare doar pe o parte si sa raman mai fraged pe dedesupt .
Am intors bucatile de peste , l-am stropit cu zeama de lamaie si am redus temperatura la 205 grade pentru inca 10 minute .
In final am intors din nou pestele si l-am copt inca 5 minute sa prinda o culoare frumoasa.
In timpul pregatirii s-a format un sos gustos .
La servire am presarat frunzulite de patrunjel verde pentru prospetime .
Merge foarte bine si usturoi verde tocat .Eu nu am pus usturoi pentru ca a doua zi mergem la serviciu :D
Am servit stiuca cat a fost calda insotita de ardei iute si lamaie .