Stifado este o reteta din Grecia si se pregateste cu ceapa arpagic. In lipsa acesteia se poate pregati si cu ceapa normala, taiata in bucati ceva mai mari, ca in reteta pregatita mai jos.
Se spala carnea, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pentru cateva minute in tigaia incinsa. Intre timp, se curata ceapa si se taie in cubulete mai mari. Usturoiul se curata si el si se taie fin.
Carnea prajita se scoate din tigaie si se aseaza intr-un vas termorezistent. Peste aceasta se pun rosiile din conserva, apa, otetul, foile de dafin rupte in bucati mai mici, patrunjelul tocat, usturoiul maruntit, sare si piper.
In uleiul in care s-a prajit carnea, se pune ceapa si doi catei de usturoi taiati si se calesc cateva minute la foc mediu. Dupa ce acestea s-au calit, se pun in tava peste carne si celelalte ingrediente. Se acopera tava si se da la cuptor pentru o ora la 200°C.