Sticky chicken - Cartofi cu rozmarin si piept de pui la cuptor

de Anett in Pui, 26 Dec 2015 | 5469 vizualizari

 

Iata reteta originala de la baietii Sorted Food:
https://sortedfood.com/recipe/1283

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui dezosat
  • 2 linguri de ketchup
  • 2 linguri de gem de caise
  • 1 lingura sos de soya
  • 1 lingura sos de Worcestershire
  • 2 catei de usturoi
  • 1 kg catofi
  • rozmaring
  • sare, piper (dupa gust boia de ardei iute)
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sticky chicken - Cartofi cu rozmarin si piept de pui la cuptor:

Intr-un bol amestecam sosul de soya, sosul de Worcestershire, ketchupul si gemul de caise, adaugam si usturoiul pisat. Amestecam bine si adaugam cubuletele de piept de pui si lasam astfel min. 30 de minute in frigider.

Intre timp curatam cartofii, le taiem in cubulete si le introducem intr-o tava, adaugam ulei de masline, sare, piper, boia de ardei iute si rozmarin. Amestecam bine si acoperim tava cu o alufolie sau in cazul meu capacul bolului yena.

Introducem in cuptorul incalzit si lasam cam 20 de minute. Dupa aceea scoatem din cuptor, si peste cartofii adaugam carnea de pui, introducem in cuptor de data asta fara capac. Cand carnea si cartofii sunt gata le scoatem din cuptor si servim imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sticky chicken - Cartofi cu rozmarin si piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor