Spuma de dovleac cu nuci caramelizate

de Julie in Dulciuri, 16 Mar 2012 | 3709 vizualizari

 

INGREDIENTE

Spuma:

  • 2 cani piure de dovleac,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • esenta de vanilie.

Sos caramel:

  • 100g zahar,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 50 g margarina.

Topping:

  • 100 g miez de nuca,
  • 1/2 cana zahar.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de dovleac cu nuci caramelizate:

Doua cani cu piure de dovleac se obtin din aprox. 3 cani dovleac, ras mic si calit in 2-3 linguri ulei, pana cand se inmoaie si scade toata zeama. Se paseaza apoi cu blenderul, pentru a obtine un piure fin si uniform.
Sos caramel:
Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se trage vasul de pe foc si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga margarina. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, aprox. 10 minute, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Topping:
Se caramelizeaza zaharul si cand devine fluid, se adauga nucile. Se amesteca bine, sa se acopere toate nucile cu caramel, apoi se rastoarna totul pe o hartie de copt. Dupa ce se racesc, se piseaza in mojar, pana se obtin bucati mai mici (sau se pun intr-o punga mai groasa si se lovesc cu ciocanul de snitele).
Asamblarea:
Se amesteca sosul caramel cu piureul de dovleac, esenta de vanilie si scortisoara. Compozitia se lasa la frigider timp de 2 ore, sa se raceasca bine, apoi se incorporeaza usor, 100 ml frisca vegetala (mixata inainte pana isi dubleaza volumul). Se repartizeaza spuma de dovleac in cupele pentru servit, iar deasupra se aseaza nucile caramelizate. Se mai lasa la frigider inca 1-2 ore, apoi desertul poate fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de dovleac cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert sorbet de pepene galben cu sarut de ciocolata