Spirale cu sos de afine

de Carmen_Ana in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 3113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 450-500 g faina
  • drojdie proaspata,marimea unei nuci
  • 200 ml lapte sau apa
  • un varf de cutit de sare
  • 4 linguri zahar tos
  • un plic zahar vanilat cu aroma de scortisoara
  • 50 g margarina Rama mit Butter la temperatura camerei+ 50 g pt uns
  • Umplutura:
  • o lingura plina cu scortisoara pudra
  • 2 plicuri cu zahar vanilat cu aroma de scortisoara
  • Sos afine:
  • 200 g afine prospete sau congelate
  • 100 g zahar tos
  • o lingurita rasa cu amidon de porumb
  • 100 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu sos de afine:

Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de apa,presaram o lingurita de zahar deasupra ei si 2 linguri de faina. Amestecam usor si lasam la cald sa creasca.

Restul de faina o cernem intr-un vas adanc,adaugam laptele caldut (apa),sarea,zaharul si zaharul vanilat.

Cand maiaua a crescut o adaugam in vas ,adaugam si margarina topita usor.

Framantam pana se dezlipeste de pe degete,formam o sfera si o lasam la cald sa creasca cca 45 de minute.

Dupa acest timp,intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara,cu grosimea de 0,5 mm.

Presaram peste foaie scortisoara pudra si zaharul vanilat.

Rulam usor,apoi taiem cu ata spirale late de 1 cm.

Le asezam la distanta una de cealalta pe tava de copt, in care am asezat hartie de copt.

Le ungem cu margarina topita si coacem spiralele cca 12-15 minute.

In acest timp pregatim sosul:

-Intr-o craticioara adaugam apa,zaharul si afinele zdobite usor cu furculita.

Lasam sa fiarba 10 minute,apoi adaugam amidonul dizolvat in doua lunguri de apa rece.

Mai lasam sa fiarba 5 minute,pe foc pana se ingroase usor.

Dupa ce s-au copt spiralele le asezam pe platou,le stropim cu sos si afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu sos de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cinnabons