Alegem intai o bucata de1 kg de spata de porc.E important sa cumparam mereu carne de calitate.Animalele crescute in timp scurt in scopul de a da multa carne au un gust insipid,si o textura atoasa.Cu cat mai natural cu atat mai bine.Vom desface bucata de carne intr-o felie unica.Cautand un video de genul"how to butterfly a loin" veti gasi metoda de taiere exacta a carnii,iar cautand "how to tie a roast" veti gasi cateva moduri de a o lega bine,deci aruncati o privire.Puteti incerca si in romana,insa nu are vreo relevanta limba,atata timp cat e un procedeu manual,si aveti mai multe sanse sa gasiti video-uri relevante.Ok...
Frecam bucata de carne cu sare si piper pe ambele parti.Daca aveti condimente preferate la care nu reusiti sa renuntati cand e vorba de carne de porc,le puteti folosi.
Intr-o tigaie mai larga punem 2 linguri bune de unt,una de zahar,si 2 catei de usturoi intregi.Punem pe foc iar cand incep sa bolboroseasca adaugam firele de ceapa verde curatate si uscate cu un servet.Le intoarcem si le lasam pana se caramelizeaza,deci pana se vor rumeni.Acum presaram sare,piper si turnam vinul rosu.Acoperim cu un capac si lasam pana se inmoaie.Puteti folosi mai multa ceapa decat mine,isi micsoreaza volumul la fiert.Sau puteti folosi chiar si ceapa mare taiata in sferturi.Poate ca pe unii nu ii va convinge zaharul,insa stati linistiti,nu va afecta gustul sub nici o forma,iar in reteta originala erau 2 linguri de zahar.Cand ceapa e innabusita bine o scoatem pe o farfurie. Incingem cuptorul la 170 grade. Intindem ceapa peste felia uriasa de carne si rulam.Legam ca in video-ul din link-ul precedent (in caz ca nu reusiti sa legati bine capetele puteti “inchide” infingand cateva scobitori. Intr-o cratita mai inalta punem 2-3 linguri de masline si prajim carnea pe toate partile,in scopul sigilarii sucului.Punem animalutul intr-o tigaie de cuptor ,iar deasupra plimbam tot sosul ramas de la ceapa.Acoperim bine cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 2 ore,poate chiar si mai bine.Ultimele 5 minute putem lua folia de aluminiu,pentru a o rumeni putin.Ideal ar fi sa lasati la racit,apoi sa indepartati sfoara , sa taiati feliile si sa le asezati in sos,apoi sa le incalziri pe aragaz.Astfel vor absorbi mai mult sos si veti fi taiat niste felii perfecte.
Serviti cu sosul ramas alaturi de garnitura preferata,poate cu niste legume fierte la abur si sotate in putin unt.Este excelenta !