Spata de porc umpluta cu ceapa verde caramelizata

de JustLoveCookin in Porc, 2 Ian 2011 | 9956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spata de porc
  • 8-9 fire de ceapa verde (puteti pune si mai mult)
  • 2-3 catei usturoi
  • 500 ml Marsala (sau un alt vin rosu de calitate)
  • 1 lingura zahar
  • sfoara de bucatarie
  • sare,
  • piper,
  • optional tarhon
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de porc umpluta cu ceapa verde caramelizata:

Alegem intai o bucata de1 kg de spata de porc.E important sa cumparam mereu carne de calitate.Animalele crescute in timp scurt in scopul de a da multa carne au un gust insipid,si o textura atoasa.Cu cat mai natural cu atat mai bine.Vom desface bucata de carne intr-o felie unica.Cautand un video de genul"how to butterfly a loin" veti gasi metoda de taiere exacta a carnii,iar cautand "how to tie a roast" veti gasi cateva moduri de a o lega bine,deci aruncati o privire.Puteti incerca  si in romana,insa nu are vreo relevanta limba,atata timp cat e un procedeu manual,si aveti mai multe sanse sa gasiti video-uri relevante.Ok...

Frecam bucata de carne cu sare si piper pe ambele parti.Daca aveti condimente preferate la care nu reusiti sa renuntati cand e vorba de  carne de porc,le puteti folosi.

Intr-o tigaie mai larga punem 2 linguri bune de unt,una de zahar,si 2 catei de usturoi intregi.Punem pe foc iar cand incep sa bolboroseasca adaugam firele de ceapa verde curatate si uscate cu un servet.Le intoarcem si le lasam pana se caramelizeaza,deci pana se vor rumeni.Acum presaram sare,piper si turnam vinul rosu.Acoperim cu un capac si lasam pana se inmoaie.Puteti folosi mai multa ceapa decat mine,isi micsoreaza volumul la fiert.Sau puteti folosi chiar si ceapa mare taiata in sferturi.Poate ca pe unii nu ii va convinge zaharul,insa stati linistiti,nu va afecta gustul sub nici o forma,iar in reteta originala erau 2 linguri de zahar.Cand ceapa e innabusita bine o  scoatem pe o farfurie. Incingem cuptorul la 170 grade. Intindem ceapa peste felia uriasa de carne si rulam.Legam ca in video-ul din link-ul  precedent (in caz ca nu reusiti sa legati bine capetele puteti “inchide” infingand cateva scobitori. Intr-o cratita mai inalta punem 2-3 linguri de masline si prajim carnea pe toate  partile,in scopul sigilarii sucului.Punem animalutul intr-o tigaie de cuptor ,iar deasupra plimbam tot sosul ramas de la ceapa.Acoperim bine cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca 2 ore,poate chiar si mai bine.Ultimele 5 minute putem lua folia de aluminiu,pentru a o rumeni putin.Ideal ar fi sa  lasati la racit,apoi sa indepartati sfoara , sa taiati feliile si sa le  asezati in sos,apoi sa le incalziri pe aragaz.Astfel vor absorbi mai mult sos si veti fi taiat niste felii perfecte.

Serviti cu sosul ramas alaturi de garnitura preferata,poate cu niste legume fierte la abur si sotate in putin unt.Este excelenta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc umpluta cu ceapa verde caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

03.01.2011, 23:53

arata excelent

JustLoveCookin 1

04.01.2011, 00:10

Vanilla,modul de legare eu l-am postat pe blog sub forma de video,nu mi-am permis insa sa pun aici link-uri catre youtube,nu stiu exact daca e permis.Poti cauta un video ca sunt bine explicate ,sau sa arunci un ochi la mine pe blog.No publicity

JustLoveCookin 1

04.01.2011, 00:11

Mamaia,multumesc de apreciere !

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Varza acra cu spata de porc