Spata de porc coapta la multicooker

de katty in Porc, 31 Aug 2017 | 3486 vizualizari

 

Cand am vazut cele 2 retete https://www.bucataras.ro/retete/spata-de-porc-prajita-la-multicooker-75017.html si https://www.bucataras.ro/retete/spata-de-porc-in-sos-74221.html  m-am gandit imediat la o bucata de spata moale, care se topeste in gura, inabusita intr-un sos delicios de rosii, asa ca am trecut la treaba. Am adaugat si un  morcov, asa ca in reteta Roxanei, pentru un plus de dulceata, insa l-am taiat mai subtire, un ardei kapia si o mana de masline si am renuntat la mustar, dar inainte am fragezit carnea cu putin vin.

 

INGREDIENTE

  • o bucata de spata(1kg)
  • 150 ml vin rosu
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • o mana de masline kalamata
  • 200 ml sos de rosii
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de porc coapta la multicooker:

Taiem spata in bucati potrivite. Curatam morcovul si il taiem rondele cat mai subtiri.

Asezam carnea intr-un vas, punem morcovii, vinul, cimbru si foile de dafin si le lasam asa macar o ora. Punem carnea impreuna cu vinul si condimentele in  vasul de la Multicooker, il setam la modul Bake,180 de grade, timp de 60 de minute. Daca este nevoie puteti adauga si putina apa calda.

Dupa 30 de minute, punem si ardeiul kapia taiat cubulete . Inainte cu 10 minute de a fi gata punem sosul de rosii, sare, piper,maslinele, iar la sfarsit usturoiul. Servim cu patrunjel verde presarat deasupra langa o portie de cartofi sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de porc coapta la multicooker" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in sos de vin rosu