O mancarica tare gustoasa si satioasa... asa ca la mama acasa!
Chiftelute ton:
Se curata usturoiul si se toaca marunt.
Intr-un vas maricel se pune uleiul se incalzeste usor la foc mic si se adauga usturoiul.
Imediat se pune si spanacul congelat, se lasa tot la foc mic 3 minute, apoi se adauga cate putin lapte in timp ce acesta se dezgheata. Se adauga in total un pahar si jumatate de lapte si se verifica sa fie complet dezghetate rondelele (10 sau 12 minute).
Intre timp se pune faina intr-un bol si se amesteca cu 3 linguri de lapte rece pana se omogenizeaza, apoi se adauga si jumatatea de pahar de lapte ramasa.
Se toarna amestecul peste spanacul din vas si se mai lasa cateva minute bune la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Desigur, se sareaza dupa gustul personal.
Chiftelutele de ton:
Tonul se scoate din conserva si se amesteca cu ceapa tocata si usturoiul zdrobit prin presa, apoi cu oul, pesmetul, faina mustarul, sarea piperul si verdeata.
Se formeaza chiftelele si se dau prin faina (o canita) in timp ce se modeleaza.
Pe tava cuptorului se pune foaie se copt, se unge cu ulei si se asaza chiftelutele.
Se coc pana se rumenesc 25 sau 30 de minute.
Eu am preparat ou romanesc (in apa) si l-am asezat deasupra spanacului in farfurie.
Tare gustos!