Am primit o tava frumoasa de la Merisor si astfel am pregatit o tarta gustoasa si de sezon!
Aluat:
Untul, untura solida, oul, putin piper macinat, putina sare, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat si putin oregano uscat se pun intr-un castron. Se cerne treptat faina peste ele, se amesteca si se framanta pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se formeaza o bila, care se pune intr-o punga si se introduce la frigider pana cand este gata umplutura.
Umplutura:
Se spala spanacul.
Ceapa verde se spala si se taie rondele.
Leurda se spala si se taie.
Mararul se spala si se toaca.
Intr-un wok se pune untul si se topeste, adaugand apoi verdeata, putin piper macinat si putina sare. Se calesc circa 1 minut, amestecand continuu. Se scurge verdeata de zeama lasata si se pune intr-un castron. Se adauga ouale, branza, grisul, putin piper macinat si putina sare. Se amesteca totul.
Asamblare:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se ia aluatul din frigider, iar 3/4 din el se intind pe masa de lucru unsa cu ulei, apoi se aseaza in tava unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se toarna umplutura. Se fac decoruri din restul de aluat: am taiat niste fasii groase si le-am asezat in zig-zag. In locurile ramase neacoperite de aluat se pune cascaval dat pe razatoarea cea mica, apoi cate o felie de rosie peste el. Se introduce tava la cuptor pana cand tarta este bine coapta.