Spanac cu smantana

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 20 Mar 2014 | 5196 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac (curatat si uscat)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 ml lapte dulce
  • 200 gr smantana
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • o ceapa uscata
  • 50 gr unt
  • sare dupa gust

Pentru servit (pentru o portie):

  • 1 ou
  • rondele de ardei gras rosu/verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu smantana:

Spanacul, curatat in prealabil, se pune pentru aproximativ 15 minute intr-un vas cu apa clocotita. Il asezam apoi intr-o sita si il lasam sa se scurga bine de apa, dupa care il taiem marunt. Intre timp tocam ceapa si ardeiul gras si le calim in cele 50 gr de unt.

Adugam spanacul si laptele dulce si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, pana scade suficient. Saram dupa gust, adaugam usturoiul pisat  si smantana, omogenizam si fierbem pana ce da in clocot. Se serveste cu un ou prajit printre rondele de ardei gras.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

simona72 1

21.03.2014, 11:07

Pe placul meu!!

MiaBianca 1

21.03.2014, 11:21

pai daca fierb spanacul 15 min ce dracu mai mananc? iarba? prea mult, eu il tin maxim 5min

Dya Daniela Andrei 1

21.03.2014, 13:10

MiaBianca am spus ca il oparesti aproximativ 15 minute, nu ca il fierbi. Este o diferenta majora zic eu. In plus nu imi place gustul de crud, iar 5 minute sunt insuficiente pentru ca spanacul sa fiarba. In bucataria ta gatesti cum vrei si cum iti place!
Si ar fi bine sa iti controlezi limbajul! Zi buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu smantana