Ghiveci Ratatouille pentru iarna

de Catalina L in Mancaruri de legume, 10 Sep 2016 | 6551 vizualizari

 

Ratatouille este o reteta de legume tradiţională, din regiunea Provence a Franţei.
Este compusă din legume fierte: vinete, ceapă, dovlecei, ardei şi roşii. 
Ca orice retetă „tradiţională”, nu există un mod exact de a o prepara, doar anumiţi paşi sunt obligatorii. 
Există două metode de a prepara legumele: fierberea lor separat sau toate împreună.
Aveti aici metoda  rapida- toate legumele se fierb impreuna- ideala cand faceti o cantitate mare.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/ghiveci-ratatouille-pentru-iarna.html

 

INGREDIENTE

Pentru 6 borcane de 800 g:

  • 8 roșii
  • 4 vinete mici
  • 4 cepe mici (2 mari)
  • 3 ardei: roșu, galben, portocaliu
  • 5 dovlecei (3 verzi și 2 galbeni)
  • 2 catei de usturoi,
  • cimbru, frunze de dafin
  • 8-10 cl ulei de măsline
  • sare de mare piper, boia
  • busuioc proaspăt
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci Ratatouille pentru iarna:

Spalati legumele. Se curata si se  toaca marunt ceapa si usturoiul.

Se taie vinetele si dovleceii in cuburi potrivite.

Se curata ardeii si se taie bucăți. 

Se curata roșiile de piele și se taie în bucăți. Puneti fiecare  tip de leguma în recipiente separate.

Gătitul lor se va face într-o anumită ordine,  cum veți vedea mai jos ...

Se încălzește uleiul într-o oala adanca și se pune la prajit ceapa cu usturoiul.

Se adaugă vinetele și ardeii și se asezoneaza cu sare. Se fierbe la foc mediu timp de 5 min. 

Puneti apoi dovleceii, sarati inca o data  și se fierbe la foc mediu timp de 5 minute. 

Apoi se adaugă condimentele (boia, cimbru, piper, frunze de dafin) și roșiile taiate. 

Fierbeti la foc mic acoperit la foc mic timp de 50 de minute.  Verificati de sare si piper.

Se poate servi imediat. 

Ratatouille este o mancare/garnitura consumata atat calda, cat si rece.

Se poate manca simpla cu orez sau o putem folosi ca garnitura pentru carne, peste etc.

O putem mixa si manca pe o felie de paine ca aperitiv .

Dacă doriți să puneti în borcane pentru iarna: 

Sterilizati borcanele. Umpleti borcanele cu ghiveci clocotit, inchideti-le bine si rasturnati-le cu capul in jos.  Lasa-ti sa se raceasca.

Puteti de asemenea congela. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci Ratatouille pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rahela Velicu 1

12.09.2016, 09:41

Ksenya 1

12.09.2016, 10:14

imi place!

diaconta 1

14.09.2016, 22:57

Buna mancare ai facut Catalina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu