Ador pastele! Din pacate, nu intotdeauna fac cea mai sanatoasa combinatie, insa ca exceptie, le fac cu bacon si ciuperci.
Punem la fiert apa, dupa ce incepe sa fiarba, adaugam toata cutia de spaghettini si sare si fierbem 6 min. Dupa ce au fiert 6 min, le scoatem si le strecuram sub un jet de apa rece. Lasam deoparte.
Curatam ceapa si usturoiul, taiem ceapa cubulete, usturoiul il zdrobim si punem la calit in ulei de masline. Adaugam baconul taiat si lasam sa se rumeneasca.
Ciupercile le spalam si le taiem felii si le adaugam peste baconul rumenit. Amestecam ca sa se caleasca si ciupercile. Rosiile le curatam de coaja si le taiem cubulete. Punem rosiile in tigaie si lasam sa scada.
Adaugam sare, oregano si daca vreti, si putina boia dulce.
Dupa ce s-au calit bine toate, adaugam pastele in tigaie si amestecam. Radem cascaval afumat sau parmezan si dam vreo 5 min la cuptor.
Servim cu un pahar de vin alb sau, de ce nu, o bere rece!