Spaghetti putanesca

de crisselich in Spaghete, 21 Mar 2022 | 4541 vizualizari

 

Spaghetti ca la prostituate...O anecdota spune ca acest preparat era facut in casele de toleranta, pentru ca se face repede, astfel nu se pierdea timp intre doi clienti. Un articol din ziarul "Il Golfo", in 2005, afirma ca aceste paste au fost create in anii ´50 de Sandro Petti (care avea pe Ischia un restaurant vestit). La sfarsitul programului niste clienti au cerut de mancare, iar el a zis ca nu mai are nimic. Clientii au spus ca platisera deja o gramada, asa ca i-au cerut sa gateasca un "rahat" oarecare(puttana). A fost un succes, cu toate ca ingredientele au fost patru rosii, niste masline, si ceva capere. Povestea asta nu a fost confirmata, insa...

 

INGREDIENTE

  • 500 grame rosii pasate
  • 100 grame fileuri de anchovis
  • 100 grame masline negre, fara samburi
  • 5 catei de usturoi
  • 50 grame de capere
  • un peperoni
  • pasta de tomate (2-3 linguri, dupa gust)
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 500 grame de spaghetti
  • patrunjel, cui ii place
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti putanesca:

Maslinele se taie in doua, usturoiul felii fine, fileurile de anchovis se spala, se scurg si se taie felii.

Uleiul de masline se incinge, usturoiul si peperoni-ul taiat in feliute se calesc, amestecand continuu. Adaugam apoi si maslinele si saldelele, tinem totul la foc potrivit 5-6 minute.

Punem pasta de rosii concentrata, 2-3 minute amestecam, apoi turnam rosiile pasate. Fierbem totul la foc mic 20 de minute, amestecam din cand in cand.

Nu uitam sa punem pastele la fiert! Eu fac pastele singur, am ales aici fettuccine, voi posta o reteta curand.

Se adauga caperele tocate marunt, se mai lasa 5 minute, adaugam sare piper si trantim toata chestia peste pastele fierte al dente. Ornam cu niste patrunjel, razuim niste parmezan, si gata

Repede si gustos...

TIPS-URI

1

atentie cu sarea, fileurile de anchovis sunt sarate! 2-3 ore in apa minerala, eventual

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti putanesca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu sos de smantana si sunca