Mai devreme nu stiam ce sa fac de mancare, asa ca am facut repede niste spaghetti cu sos de smantana si sunca. Este o reteta foarte simpla si rapida, dar foarte foarte buna. Eu am preparat reteta cu spaghetti, dar se poate face cu orice fel de paste. Sunca se poate inlocui cu salam, alte mezeluri, carne fiarta, sau orice altceva aveti prin casa. Simplu si rapid!
Se taie sunca in cubulete si se pune intr-o tigaie pe foc pentru cateva minute. Ideea este sa se rumeneasca, si nu se pune ulei pentru ca deja are grasime care oricum se scurge, dupa care se da deoparte.
Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, se scurg si se dau printr-un jet de apa rece ca sa nu se prinda.
Intr-un castron se amesteca smantana cu faina, cu sare si piper, iar daca vreti mai puteti adauga si alte condimente. Intr-o alta tigaie se inmoaie ceapa taiata fin in putin ulei de masline cu o lingura de apa, dupa care se adauga smantana din castron. Dupa 1-2 minute se adauga si sunca, dupa care se opreste focul si se amesteca.
Sosul se toarna peste paste, se amesteca si se serveste. Se orneaza cu patrunjel, insa daca va place puteti adauga mai mult chiar in sos.
Pofta buna!