Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Spaghete carbonara, reţetă adaptata
Intr-un vas punem apa, sare si uleiul de masline. O transferam pe foc si cand da in clocot punem spaghetele. Le fierbem 8-10 minute, apoi le rasturnam intr-o sita si le lasam la scurs. Baconul il taiem fasii lunguiete, curatam usturoiul si il taiem pe jumatate. Incingem o tigaie, punem bucatile de bacon si usturoiul. Lasam sa se rumeneasca putin si scoatem usturoiul. Galbenusurile le batem bine smantana. Dam focul mic, turnam acest amestec in tigaie. Dam gust cu sare, piper si amestecam bine. Reglam focul spre potrivit, amestecam continuu si lasam pe foc circa 1 minut. Rasturnam pastele peste sos, le invartim si le mai dam un clocot. Tragem tigaia de pe foc, dam cascavalul pe razatoarea mica si il presaram peste paste. Se servesc calde.