Imi plac pastele...MULT ! Cat mai simple ! Si de cele mai multe ori fara carne, salam, sunca, carnati sau mai stiu ce alte minunatii. Va prezint o reteta mega simpla, care impresioneaza atat prin gust dar si prin "modestia sa ascunsa".
Puneti apa cu sare la fiert intr-o oala incapatoare, pentru paste;
Cand apa a inceput sa fiarba introduceti spaghetele in oala;
Fierbeti-le cu un minut mai putin decat scrie pe pachet;
Intre timp desfaceti usturoiul pe lungime si caliti-l in uleiul de masline (incins in prealabil) pana cand devine usor maroniu – atunci este momentul sa-l scoateti;
Masati usor ardeiul iute si scoateti-i semintele;
Taiati-l rondele si adaugati-le si pe acestea in tigaie;
Taiati rosiile cherry in 4 si adaugati-le si pe acestea in tigaie impreuna cu zaharul, sarea si piperul;
Lasati compozitia sa fiarba putin;
Scurgeti pastele si adaugati-le in tigaie peste sos pentru cca 1 min;
Puneti pastele apoi in farfurii, tocati chives si presarati pe deasupra;
Adaugati parmezanul cat timp sunt fierbinti si peste acesta adaugati frunzele de busuioc;
Pofta buna !