Pentru o zi asa speciala am preparat ceva pe masura asteptarilor, zic eu. Si pentru ca totul sa iasa perfect am folosit minunatul dispozitiv Philips Multicooker, care nu numai mi-a usurat treaba, dar a oferit preparatului un plus de savoare.
Fierbeti pastele in multa apa cu un varf de sare conform timpului indicat pe ambalaj. Secretul meu este sa le las cu 1-2 minute mai putin pentru a fi al dente.
In acest timp caliti in putin ulei de masline si unt cateii de usturoi. Mare atentie, pentru ca usturoiul se poate arde foarte usor, de aceea va recomand sa il adaugati in tigaia inainte ca uleiul si untul sa se inchinga.
Dupa 3-4 minute am scos cateii de usturoi (daca doriti, puteti sa ii lasati, insa eu am vrut sa prinda doar putin aroma de usturoi). In tot acest timp capacul a fost inchis. Am adaugat apoi sosul de rosii si sosul chilli si am mai lasat 2 minute cu capacul inchis.
Am adaugat apoi fructele de mare, vinul si am condimentat cu sare, piper si putin chilli si am inchis iar capacul pentru aproximativ 5 minute.
Dupa aceea am adaugat pastele scurse si am mai lasat sa se imbine gusturile inca 5 minute, bineinteles cu capacul de la Philips Multicooker inchis, pentru a mentine o aroma cat mai pregnanta. Inainte cu 1 minut sa il opresc, am adaugat rosiile uscate si patrunjelul tocate marunt.
Gustul spaghetelor va fi foarte intes datorita oalei speciale care nu risipeste aromele, ci le pastreaza pentru un rezultat final cat mai apetisant. Si pentru ca am folosit Philips Multicooker, timpul de preparare a scazut, iar eu am castigat timp si energie! Va recomand cu caldura sa achizitionati acest dispozitiv, intrucat ar trebui sa fie nelipsit din bucataria oricarei gospodine care se respecta. :) Serviti preparatul cald, alaturi de un pahar de vin bun. Buon appetito!