Spaghetti cu fructe de mare

de Cocktail_of_Senses in Spaghete, 8 Mar 2014 | 5671 vizualizari

 

Pentru o zi asa speciala am preparat ceva pe masura asteptarilor, zic eu. Si pentru ca totul sa iasa perfect am folosit minunatul dispozitiv Philips Multicooker, care nu numai mi-a usurat treaba, dar a oferit preparatului un plus de savoare.

 

INGREDIENTE

  •  400 g mix fructe de mare (creveti, midii, surimi, calamar)
  •  1 pachet de spaghete de foarte buna calitate (preferabil bio)
  •  50 ml vin alb
  •  3 catei de usturoi
  •  6-7 linguri sos sweet chilli
  •  150 ml pasta de tomate (preferabil facuta in casa)
  •  1 legatura patrunjel
  •  5 rosii uscate
  •  un cubulet unt
  •  ulei de masline
  •  putin chilli uscat pisat
  •  sare de mare
  •  piper proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti cu fructe de mare:

Fierbeti pastele in multa apa cu un varf de sare conform timpului indicat pe ambalaj. Secretul meu este sa le las cu 1-2 minute mai putin pentru a fi al dente. 

In acest timp caliti in putin ulei de masline si unt cateii de usturoi. Mare atentie, pentru ca usturoiul se poate arde foarte usor, de aceea va recomand sa il adaugati in tigaia inainte ca uleiul si untul sa se inchinga.

Dupa 3-4 minute am scos cateii de usturoi (daca doriti, puteti sa ii lasati, insa eu am vrut sa prinda doar putin aroma de usturoi). In tot acest timp capacul a fost inchis. Am adaugat apoi sosul de rosii si sosul chilli si am mai lasat 2 minute cu capacul inchis.

Am adaugat apoi fructele de mare, vinul si am condimentat cu sare, piper si putin chilli si am inchis iar capacul pentru aproximativ 5 minute. 

Dupa aceea am adaugat pastele scurse si am mai lasat sa se imbine gusturile inca 5 minute, bineinteles cu capacul de la Philips Multicooker inchis, pentru a mentine o aroma cat mai pregnanta. Inainte cu 1 minut sa il opresc, am adaugat rosiile uscate si patrunjelul tocate marunt.

Gustul spaghetelor va fi foarte intes datorita oalei speciale care nu risipeste aromele, ci le pastreaza pentru un rezultat final cat mai apetisant. Si pentru ca am folosit Philips Multicooker, timpul de preparare a scazut, iar eu am castigat timp si energie! Va recomand cu caldura sa achizitionati acest dispozitiv, intrucat ar trebui sa fie nelipsit din bucataria oricarei gospodine care se respecta. :)   Serviti preparatul cald, alaturi de un pahar de vin bun.   Buon appetito!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

08.03.2014, 22:33

ador fructele de mare

Cocktail_of_Senses 1

08.03.2014, 22:49

Yuhuu! Multumesc! :*

anca_rm 1

10.03.2014, 13:10

ce-mi plac fructele de mare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu smantana si cocktail de fructe de mare