Pentru marii amatori de paste! Pana sa fac si eu aceasta reteta nu credeam ca o sa imi placa atat de mult.
Fierbem pastele, eu folosesc o regula simpla si anume le fierb exact cat scrie pe pachet in apa cu sare.
Tocam usturoiul in felii subtiri si patrunjelul marunt.
Punem uleiul de masline la incins intr-o tigaie si adaugam usturoiul. Dupa ce am adaugat usturoiul lasam focul mic, cat se poate de mic si il mai lasam pe foc pana incepe sa capete culoare. Cand usturoiul incepe sa capete o culoare aurie punem un polonic de apa fierbinte de la paste si oprim focul.
Cand pastele s-au fiert le scurgem, le punem intr-un castron mare, adaugam uleiul cu usturoi, fulgii de chilli, piper, o mare parte din parmezan, untul si patrunjelul. Mai pastram niste parmezan pentru ornat. Amestecam totul punem restul de parmezan si servim fierbinte.
Pofta buna!
1
cele mai bune paste sunt cele originale, dar sunt greu de gasit si mai scumpe. Cand avem buget putem folosi pastele Dececco sau Barilla (originale italienesti, primele sunt mult mai bune), cand nu avem buget folosim unele de la noi dar de buna calitate cum ar fi Panzanni.
2
uleiul sa NU fie extravirgin pentru ca acela este prea puternic, deci ulei de masline de gatit.