Este una din retetele cele mai renumite de paste si cred ca fiecare dtie sa faca aceasta reteta. Dar sunt sigura ca fiecare are un stil propriu de a o face. De aceea va impartasesc varianta mea de paste bolognese.
- Tocam marunt ceapa si o calim cu ulei de masline. Adaugam morcovul taiat cubulete, ardeiul gras taiat marunt si apoi carnatul taiat ff marunt. Adaugam carnea tocata si foaia de dafin. Lasam sa se caleasca putin , adaugand sare, piper . Adaugam pastele de tomate si ardei (aici depinde de gust si de cum vreti sa fie sosul de concentrat; eu am fost generoasa cu cantitatile). Adaugam la final vinul, oregano si usturoiul pisat. Lasam sa fiarba si sa se gateasca bine carnea; sosul trebuie sa scada putin.
- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet cu sare si putin ulei in apa, le strecuram si le stropim apoi cu putin ulei de masline. Adaugam sosul si servim cu parmigianno ras.