Reteta rapida si extrem de apetisanta !:)
Prima data, incingem o tigaie si aruncam pe fundul ei un praf de sare de mare.Punem ciupercile spalate si uscate peste sare si lasam sa se friga la foc mic.Pentru un aspect mai placut lasam piciorusul ciupercii atasat. Ciupercile fripte le feliem,usturoiul se zdrobeste,ardeiul se taie marunt si ceapa se toaca marunt.
In faza a doua,incingem uleiul de masline,calim usor ceapa si usturiul.Adaugam ciupercile,le calim si pe ele, le condimentam cu sare,piper,boia iute afumata si oregano.Turnam rosiile si ardeiul copt.Amestecam si lasam sa fiarba sosul cam 5 minute,sa mai scada putin.
Spaghetele colorate se fierb al dente(mai putin decat normal) in apa cu sare si un strop de ulei de masline.Se scurg si se trec rapid printr-un jet de apa rece.
Servim pastele in farfurii calde cu sosul grozav de ciuperci fripte si razuim parmezan.
Pofta buna!
Cel ce nu mananca ,nu stie ce pierde !:)