Ludmila ne-a rasfatat cu retete deosebite. Ma puteti contrazice?
Prepararea se poate imparti in 2 etape. In prima etapa – pipotele de pasare le spalam si le curatam. Morcovul il dam prin razatoare ,ceapa o taiem in semiluna si impreuna cu ciupercile taiate le prajim in ulei,cu capacul pus cam 7-9 min.
Dupa ce am prajit legumele,adaugam pipotele,laptele,sarea si condimentele, si lasam la foc mic cam 40-45 min(cu capacul pus ca sa se inabuse pipotele sis a devina moi.
Separat fierbem spaghetele in 2 litri de apa cu 2 ling sare, cand sunt gata le strecuram de apa si adaugam untul:
In etapa a 2, finalizam cuibusoarele. Deci spaghetele le aranjam in in forma de cuib, 4 sau mai multe intr-o tigaie adanca.
In mijlocul acestora punem pipotele inabusite cu legumele,deasupra radem cascavalul.
In cuptorul preincalzit punem cuibusoarele cam 10-15 min la t de 170-180grade
Mancarica este gata , ea se serveste cu rosii proaspete si ardei…
POFTA BUNA!