Vreau sa postez reteta asta in primul rand ca imi place,este o mancare rustica dar foarte gustoasa si aromata,si in plus face bine la stomac,calmeaza durerile cat de putin,si ajuta la calculi renali,cel putin asta stiu de la proprietatile mararului salbatic,are multe vitamine e sigur,oricum gustul conteaza cel mai mult.
Este o mancarica foarte aromata si nu avem nevoie de altele,ingredientele sant destule si se potrivesc de minune,deci facem sosul inainte.
Luam 4 rosii marisoare si le spalam,le curatam de coaja si seminte si le punem intr-o tigaie cu un pic de ulei de masline si lasam sa se usuce de apa lor pana se adenseaza,adaugam putina sare si daca dorim o frunza de basilico
intre timp spalam mararul si il taiem fin,apoi il punem intr-o cratita incapatoare cu uleiul de masline si il calim cateva minute invartind bine cu lingura de lemn ca sa nu se arda si la foc potrivit,
cand s-a calit adaugam apa fierbinte care am incalzit-o intr-o alta cratita,faza asta e importanta de a adauga apa fierbinte si nu rece,asa se fierb bine,
adaugam pe jumatea cratitei cu apa fiebinte si lasam 20 de minute sa fiarba asa,apoi adaugam cartofii curatati si taiati cubulete,
punem un pic de sare si lasam 10 minute,apoi adaugam alta apa fierbinte si apoi adaugam si spaghetele amestecand bine ca sa nu se lipeasca pastele,
adaugam iar sare dupa gust si asa in 11 minute e gata.Luam polonicul si asezam in farfurii apoi adaugam si sosul de rosii proaspat,si cate o bucatica de cartofior deasupra,
repet este rustic dar e o bunatate si foarte foarte aromat,se poate adauga si mai multa zeama in plus ca la ciorbita,pofta mare!