Spaghete cu ciuperci (post)

de nadina73 in Mancaruri de post, 24 Noi 2010 | 45496 vizualizari

 

Am papat si copii cate 2 portii ,sa mai zic ceva........................doar sant cu ciuperci

 

INGREDIENTE

  • 200 spaghete
  • putina sare
  • 3 linguri ulei
  • Sos:
  • 1 ceapa
  • 1 cutie conserva ciuperci champinion
  • 1 cutie pasta de tomate(420G)
  • 1 rosie mare
  • 1/2 ardei rosu gras
  • 2 linguri ulei masline
  • frunza de telina(1 fir mic)
  • 1/2 lingurita oregano
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu ciuperci (post):

Se pune apa la fiert cu sare ,cand da in clocot se pun spaghetele  si 3 linguri de ulei (uleiul are rolul ,de a nu le lasa sa se lipeasca intre ele)se fierb 8-10 minute.

Se pregateste sosul pentru spaghete:

Se curata ceapa si se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei 2-3 minute, dupa care se pun ciupercile,ardeiul,rosia si frunza de telina(da un gust super bun,dar sa nu fie prea mult)

Ciupercile se scurg de apa din cutie si se toaca si ele sau cel mai bine  se taie marunt(eu le-am tocat pt a evita comentariile juriului) Se toaca si rosia decojita , ardeiul rosu si frunza de telina (1 tulpina mica)

Se amesteca toate se condimenteaza cu sare, piper si putin oregano iar la final se pune pasta de tomate

Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se pun spaghetele scurse  de apa in sos ,se amesteca bine toate.

Se pot servi atat calde cat si reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu ciuperci (post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mariac 1

26.11.2010, 19:25

nadina73 1

01.12.2010, 02:28

mihaelale spala masina de vase

nadina73 1

01.12.2010, 02:29

multumesc mult gasca

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta