Sote de mazare cu morcovi

de Bya Ralu in Mancaruri de legume, 18 Aug 2012 | 4725 vizualizari

 

am gasit reteta pe site-ul asta http://www.divainbucatarie.ro/sote-de-mazare-cu-morcov/ e prima data cand fac reteta asta,e super buna!sa o incercati

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 borcan mazare
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi mici
  • 1 lingura smantana
  • 1lingura faina
  • 1 ceasca vin alb
  • sare,piper,putin busuioc si patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de mazare cu morcovi:

Scurgem mazarea de apa din borcan, o clatim bine cu apa rece si o punem intr-o tigaie wok. Morcovul, ceapa si usturoiul il punem in robotul de bucatarie, le maruntim bine si le punem in tigaie peste mazare. Adaugam putin ulei de masline, lasam putin la calit si adaugam apa cat sa acopere totul. Se repeta de vreo 2 ori procedura cu apa, pana se inmoaie morcovul si ceapa. La sfarsit se adauga vinul alb, condimentele, iar intr-un castronel punem faina cu apa, amestecam bine si adaugam si smantana, se mai subtiaza cu putina apa si se adauga peste mazare. Se lasa inca 5-10 minute, se amesteca ca sa nu se lipeasca. Se presara patrunjel maruntit uscat

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de mazare cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume soté la tigaie