am gasit reteta pe site-ul asta http://www.divainbucatarie.ro/sote-de-mazare-cu-morcov/ e prima data cand fac reteta asta,e super buna!sa o incercati
Scurgem mazarea de apa din borcan, o clatim bine cu apa rece si o punem intr-o tigaie wok. Morcovul, ceapa si usturoiul il punem in robotul de bucatarie, le maruntim bine si le punem in tigaie peste mazare. Adaugam putin ulei de masline, lasam putin la calit si adaugam apa cat sa acopere totul. Se repeta de vreo 2 ori procedura cu apa, pana se inmoaie morcovul si ceapa. La sfarsit se adauga vinul alb, condimentele, iar intr-un castronel punem faina cu apa, amestecam bine si adaugam si smantana, se mai subtiaza cu putina apa si se adauga peste mazare. Se lasa inca 5-10 minute, se amesteca ca sa nu se lipeasca. Se presara patrunjel maruntit uscat