Sos Pesto

de Ela68 in Pt. paste, 4 Aug 2014 | 10667 vizualizari

 

Prietenii de la Tomatina ( www.tomatina.ro) mi-au oferit spre degustare mai multe tipuri de rosii si cateva soiuri de busuioc. Pentru ca Radu Popovici a prezentat atat de bine feed-back-ul referitor la rosii, personal, fiind intru-totul de acord asupra considerentelor expuse, m-am decis sa ma opresc asupra busuiocului, de care sunt de-a dreptul indragostita.
Dintre toate soiurile, cel mai mult mi-a placut Greek Basil sau Busuiocul grecesc, cel mai parfumat si aromat. Am ales sa-l pun in valoare preparand un Sos Pesto. Va recomand sa incercati macar o data acest tip de busuioc si sa-mi spuneti daca am avut dreptate. Aproape la fel de mult mi-a placut si busuiocul rosu, pe care l-am folosit la o salata Caprese. Celelalte doua soiuri sunt cele clasice, pe care le gasim la piata sau la super-market.

 

INGREDIENTE

  • 2 maini zdravene de busuioc grecesc
  • 2 catei de usturoi
  • 40 gr seminte de pin
  • 200 gr Parmigiano
  • 100 ml ulei de masline extra virgin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Pesto:

1. Busuiocul se spala bine cu apa rece si se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie. 

2. Usturoiul si semintele de pin se pun intr-un mojar zdrobindu-se pana la obtinerea unei paste omogene.

3. Adaugam si frunzele de busuioc si incercam sa le zdrobim foarte bine. Pentru ca am avut un mojar destul de mic si n-am reusit sa obtin o consistenta cremoasa, a trebuit sa transfer totul in robot si sa mixez impreuna cu uleiul  pana la maruntirea acestuia. 

4. Punem amestecul obtinut intr-un castron, il mixam cu Parmigiano ras si gata sosul !

TIPS-URI

1

Am gasit multe variante de Sos Pesto pe net, foarte diferite, asadar nu vad niciun inconvenient sa modificati cantitatile si sa puneti mai mult Parmigiano sau mai putin ulei, sau sa puneti in robot toate ingredientele si sa le mixati. Nu cred ca se schimba gustul atat de tare daca ne abatem putin de la "original".

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Pesto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

anca_rm 1

05.08.2014, 10:40

faina reteta de pesto

Pushaa 1

05.08.2014, 11:07

Panacris 1

13.08.2014, 16:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pesto alla genovese