Unde dai si unde crapa,cam asa si la mine....aveam prin frigider,vreo 3 gogosari,2 ardei capia si ma impiedicam de ei..am plecat sa ma plimb prin ploaie si-am ajuns in piata..rosii frumoase si ieftine...asa ca de aici pana la sos n-a mai fost decat un pas..
Pregatim rosiile si ardeiul,spalam si taiem in bucati mai mici rosiile,scoatem semintele din ardei si il rupem in bucati mai mici.Pregatim masina pentru separat rosiile de coaja si seminte.Apoi dam ardeiul prin masina de tocat folosind sita cea mai mica.Amestecam sucul de rosii cu ardeiul dat la masina,adaugam sare dupa gust si cele 2 linguri de zahar si punem la fiert.
Fierbem la foc mic pana se ingroasa bine.La final adaugam piper si cimbru,dupa gust.Sosul se pune in borcane,peste se toarna ulei incins,se capacesc borcanele si se invelesc intr-o patura.Se lasa la racit,apoi se depoziteaza in camara.Se poate servi la fripuri,cartofi prajiti sau la orice va trece prin cap...