Sos de rosii si ardei

de Constelatialeu in Sosuri, 7 Oct 2014 | 4632 vizualizari

 

Unde dai si unde crapa,cam asa si la mine....aveam prin frigider,vreo 3 gogosari,2 ardei capia si ma impiedicam de ei..am plecat sa ma plimb prin ploaie si-am ajuns in piata..rosii frumoase si ieftine...asa ca de aici pana la sos n-a mai fost decat un pas..

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de rosii
  • 1,5 kg ardei ( capia,gras,gogosar)
  • sare
  • 2 linguri zahar
  • piper
  • cimbru
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii si ardei:

Pregatim rosiile si ardeiul,spalam si taiem in bucati mai mici rosiile,scoatem semintele din ardei si il rupem in bucati mai mici.Pregatim masina pentru separat rosiile de coaja si seminte.Apoi dam ardeiul prin masina de tocat folosind sita cea mai mica.Amestecam sucul de rosii cu ardeiul dat la masina,adaugam sare dupa gust si cele 2 linguri de zahar si punem la fiert.

Fierbem la foc mic pana se ingroasa bine.La final adaugam piper si cimbru,dupa gust.Sosul se pune in borcane,peste se toarna ulei incins,se capacesc borcanele si se invelesc intr-o patura.Se lasa la racit,apoi se depoziteaza in camara.Se poate servi la fripuri,cartofi prajiti sau la orice va trece prin cap...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

07.10.2014, 21:20

Ce culoare frumoasa are!

Rocsi 1

07.10.2014, 21:22

Foarte bun!

Valclaudia 1

07.10.2014, 21:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete in sos de rosii si ardei (Reteta nr. 150)