O minunatie de sos numai bun de intins pe pizza. ;) Reteta by Edith Frincu, cu mici modificari.
1. Spalam rosiile, le dam prin robot apoi le bagam in blender si le mixam bine.
2. Tocam gogosarii cu ajutorul robotului.
3. Punem uleiul la incins intr-o oala groasa si dam drumul gogosarilor. Tineam oala la foc potrivit pana se acestia se deschid la culoare (15-20 min).
4. Separat punem rosiile la fiert intr-o oala cu fundul gros. Lasam pe foc potrivit amestecand din cand in cand, pana cand acesta scade la 3/4 din cantitatea initiala.
5. Peste sosul de rosii punem gogosarii caliti, sarea, zaharul, foaia de dafin si busuiocul. Lasam pe foc mic pana cand compozitia scade si ajunge la consistenta dorita (cam la 1/2). Nu uitati sa invartiti la cateva minute.
6. Punem sosul fierbinte in borcane sterilizate, punem capacul si acoperim borcanele cu paturi/prosoape pana a doua zi.
Nota!
1. Puteti inlocui gogosarii cu ardei gras sau kapia.
2. Gogosarii ii puteti coace.
3. Daca doriti puteti da rosiile prin separator.
4. Puneti sare dupa gust.
Din cantitatile date ai iesit 7 borcanele de 370g!
Aici gasiti reteta originala.