sos de ardei cu ciuperci

de iry-gabriela in Sosuri, 25 Ian 2012 | 5357 vizualizari

 

...in general aceasta reteta se face din gogosari,dar din lipsa de gogosari este bun si cu ardei......acest sos il poti folosi si ca garnitura la fripturi dar si ca mancare pentru zilele de post peste un pilaf sau piure de cartofi!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg ardei si rosii si verzi,
  • 400 ml ulei,
  • 400 ml otet,
  • 500 gr zahar,
  • un borcan de bulion de 400 gr,
  • 5 linguri mustar,
  • 2 kg de ciuperci,
  • sare si piper boabe.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA sos de ardei cu ciuperci:

Se iau ardeii si se curata, apoi se spala si se taie fidelute.   

Intr-o oala de tuci se pune uleiul, otetul, zaharul si piperul boabe la fiert . Cand a dat in clocot se adauga ardeii si se lasa la fiert pana sunt pe jumatate fierti.   

Separat se curata ciupercile si se spala si apoi se oparesc, dupa care se strecoara de apa si se taie cubulete.    Ciupercile astfel taiate se adauga peste ardei , dupa care se adauga bulionul si apoi mustarul. Se lasa la fiert pana se leaga, formandu-se ca un sos. Dupa gust se adauga sare.  

Pofta buna la sos!

Daca ti-a placut reteta noastra "sos de ardei cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta Harissa (reteta video)