Crema de usturoi

de gratziela in Sosuri, 25 Mai 2011 | 7137 vizualizari

 

Azi voi fi scurtă cu povestirea pentru că bucătăria mă aşteaptă.
Am să-ţi povestesc că zilele trecute, de fericire că piaţa este o explozie de verde, am cumpărat câteva legături de usturoi verde, şi după aceea mi-am făcut meniul pentru acea zi. În dorinţa mea de a mânca usturoi verde, am pregătit cartofi prăjiţi cu scorţişoară (reţeta o găseşti aici: http://gratziela-retete.blogspot.com/search/label/vegan_%20cartofi%20cu%20scor%C5%A3i%C5%9Foar%C4%83%20%C5%9Fi%20altele) şi pe lângă ei am pregătit o cremă de usturoi care a fost foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 căţei de usturoi uscat curăţaţi de coajă
  • 4-5 fire de usturoi verde curăţat şi spălat
  • 4-5 linguri de ulei
  • Sare grunjoasă după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de usturoi:

Taie în două căţeii de usturoi, mărunţeşte puţin usturoiul verde şi le pune într-un blender.

Sărează aşa cum îţi place, adaugă 2-3 linguri de apă şi uleiul. Amestecă bine la blender până ce se face totul ca o pastă. Dacă blenderul nu a reuşit să toace totul, mai pune puţină apă ca să poată apuca cu cuţitul şi restul netocat. După ce s-a tocat totul foarte bine, mai adaugi apă atât cât vrei de usturoiat să-ţi iasă crema.

Să ştii că această cremă poţi s-o foloseşti la multe meniuri, chiar şi cele de Paşti, iar verdele din castronel se va asorta şi se va împăca bine chiar şi cu ouăle colorate de pe masă.

Nu vreau să te plictisesc prea mult azi, ştiu că ai foarte multă treabă, dar priveşte cât de multe culori te înconjoară şi fii fericit! Împrăştie din aceste frumuseţi şi prietenilor şi celor dragi să le împodobeşti masa de Paşti cu cele mai alese bucate, iar parfumul de zambile de pe masă să-ti facă viaţa mai frumoasă .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

gratziela 1

25.05.2011, 22:41

Este si varianta cu smantana, dar este mai putin usturoiata si mai acceptabila pentru stomac (nu pentru ficat).

gaby_gabytza 1

25.05.2011, 23:04

divainbucatarie 1

26.05.2011, 09:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui