Sosul de citrice:
Portocalele se taie felii (fără pielițe și partea albă) și se amestecă cu restul ingredientelor într-un bol. Se pune de-o parte.
Orezul:
Se pune tigaia la încins, se toarnă ulei de măsline; se adaugă ceapa tocată fin, se călește foarte puțin; se adaugă usturoiul tocat mărunt și ghimbirul ras, se călesc cam 1 minut după care se adaugă orezul iar mai apoi apa fierbinte. Se fierbe în jur de 6-7 minute, se ia de pe foc, se acoperă și se lasă 10-15 minute.
Somonul:
Se spală, se șterge cu un șervet de hârtie, se sărează.
Se pune tigaia grill la încins, se unge cu puțin ulei să nu se lipească peștele și se așează somonul. Se ține cam 3-4 minute pe fiecare parte.
Poftă bună!
1
Pun pe grill prima dată partea cu pieliță a peștelui, așa știu de la tata.