Imi place foarte mult somonul chiar daca costa ceva banuti dar merita. O carnita roz si gustoasa in orice fel,la gratar,la cuptor,impanat,fript,etc,mai ales daca e proaspat e ca untul de moale,daca e congelat e mai uscat putin,se simte diferenta la gust.Sper sa va placa si voua,la o masa de duminica e cel mai potrivit,si e si sanatos.
Spalam feliile de somon si le asezam intr-o tava de cuptor unsa cu ulei de masline. Condimentam cu sare,curry,vinul alb,foi de dafin,rozmarin si punem o folie de aluminiu deasupra.
Punem la cuptorul incins la 180 grade pana cand se fac rumenesc. Dupa vreo 20 minute invartim feliile de somon si condimentam din nou,depinde cat de groase sunt feliile si depinde cat ne place de sarat sau dulce de la curry. Lasam 5 minute fara folia deasupra si servim alaturi de salata condimentata cu ulei,sare si otet. Daca mai vrem si un fir de otet balsamic redus este si mai apetisant.