By Bya. Vazut la reteta zilei, placut imediat, chiar aveam toate ingredientele in frigider, asa ca am executat... si foarte bine am facut pentru ca ne-am lins pe degete! E excelent la cina:X
Bucatile de somon se pun cu pielita in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu o folie de aluminiu. Apoi se dau la cuptorul preincalzit timp de 10 minute.
Intre timp amestecam usturoiul curatat si pisat cu frunzele de patrunjel tocate, parmezanul ras si branza gouda razuita.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, scoatem somonul din cuptor, indepartam folia si il condimentam cu piper proaspat rasnit, apoi punem pe fiecare felie de peste cate o lingura cu varf din amestecul de mai sus si il mai dam la cuptor inca 10-15 minute.
Intre timp, punem legumele intr-o tigaie neaderenta impreuna cu 1/2 cana apa fierbinte si le lasam sa fiarba 5-6 minute din momentul cand da in clocot. La sfarsit adaugam lingura cu unt si ce ne-a mai ramas din amestecul pe care l-am pus si pe peste si amestecam, iar dupa inca 1-2 minute oprim focul.
Se servesc calde, cu vin alb daca aveti ;)
Pofta buna!
1
gouda puteti sa nu puneti deloc, dar atunci adaugati inca 1-2 linguri de parmezan