Somon cu praz, morcovi si rosii cherry

de alldaycooking in Somon, 7 Apr 2012 | 5333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr file de somon
  • 1 lingurita piper Sichuan
  • 1/2 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita rozmarin maruntit
  • 3 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare
  • 35 gr unt
  • 4 morcovi mici
  • 100 gr praz
  • 12 rosii cherry
  • putin vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu praz, morcovi si rosii cherry:

2 linguri ulei de masline le-am amesteat cu sucul proaspat stors al unei lamai. Am adaugat rozmarinul, ierburile de Provence si piperul boabe. File-ul de somon l-am feliat si fiecare bucata am trecut-o prin mixul cu condimente. Am lasat timp de 30 de minute la frigider. Am pus bucatile de somon intr-o tava si am introdus in cuptorul incins la 250 grade Celsius.

In 25 gr de unt am calit morcovii aprox 1 minut, apoi am adaugat un strop de vin si am acoperit cu un capac tigaia. Am lasat aprox 10 minute pe foc, apoi am scos pe o farfurie morcovii.

In 10 gr de unt si 1 lingura de ulei de masline am calit prazul taiat rondele.

Dupa aprox 15-20 minute de cand am pus somonul in cuptor, am adaugat si rosiile cherry si am mai lasat 3-4 minute sa se coaca. Cand am scos din cuptor somonul am presarat putina sare si am asezat pe farfurii alaturi de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu praz, morcovi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la tava a la Cryss