Mai întâi am spălat bine-bine şi în multe ape, peştele filetat deja. Apoi, am pregătit o pastă din cimbru, piper alb, condiment pentru peşte si ulei de măsline.
Am uns fiecare bucată de peşte, apoi am acoperit vasul cu folie alimentară şi am dat la frigider ptr 1 oră.
Cât peştele s-a odihnit, am pregătit legumele: am curtăţat, spălat si taiat cele două cepe rondele, cartofii ptr că nu erau foarte mari, i-am tăiat în 4, morcovul - rondele, iar ardeiul - felii.
Am pregătit o tavă potrivită, am aşezat ceapa, ardeiul, morcovul, peştele, cartofii şi felii de lămâie. Am presărat delikat, un pic de sare şi o ceşcuţă de apă. Tava am dat-o la cuptorul preîncălzit, la foc mic, ptr 1 oră jumătate
Cât peştele a stat la cuptor, am pregătit sosul: Am curăţat tija de hrean şi am dat-o prin răzătoarea mică. Au ieşit 4 linguriţe de hrean răzuit. Am amestecat hreanul cu sarea şi zahărul, am adăugat zeama de lămâie, apoi am pus smântâna.
Am omogenizat bine si... gata sosul! Simplu şi rapid ptr o cină din timpul săptămânii!
Cand peştele a fost gata, am servit somonul cu legume şi cu sosul pus deasupra! Combinaţia de peşte, legume şi hrean este delicioasă!!