Snitele italiene cu carne de porc si parmezan

de AndrutzaP in Porc, 13 Apr 2016 | 2494 vizualizari

 

Noua ne plac mult snitelele, mai ales ca eu fac aproape zilnic sandwischuri pentru pachetul iubitului. Cum ne-am cam plictisit de traditionalele sniteleam zis ca putem incerca altceva. Reteta originala are si usturoi in compozitie, dar pe mine nu m-a atras ideea.

 

INGREDIENTE

  • 10 snitele carne de porc (10 bucati potrivite ca si marime)
  • 3 oua
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g faina
  • 50 g pesmet
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei pentru prajit
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele italiene cu carne de porc si parmezan:

Fiecare bucata de carne se inveleste in folie de plastic si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Apoi, individual, se pudreaza cu sare si piper.

Apoi, in cate o farfurie asezati ingredientele astfel.

1-faina

2-cele 3 oua batute amestecate cu jumatate din cantitatea de parmezan ras

3-pesmetul amestecat cu restul de parmezan si cu patrunjelul tocat marunt

Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt si asezati-o la indemana, langa aragaz.

Fiecare bucata de carne o treceti prin toate cele 3 farfurii, in ordinea prezentata mai sus. Acoperiti carnea cat mai bine, pe toate partile.

Prajiti snitele in ulei incins foarte bine. Le lasati la prajit pana se intareste crusta de la suprafata (atunci cand apucati snitelul cu un cleste sa ramana "batos")

Cand sunt gata (conform instructiunilor de mai sus) le luati din tigaie cu un cleste si le puneti direct in tava pusa langa aragaz.

Dupa ce ati prajit toate snitelele, le bagati in cuptorul preincins la 200 grade celsius pentru 10-15 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga si usturoi in compozitia de pesmet, parmezan si patrunjel

2

nu lasati prea mult in cuptor snitele, se vor usca destul de repede

3

puteti folosi si carne de pui sau vita, in loc de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele italiene cu carne de porc si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc condimentata la gratar