Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar

de mihaelar63 in Pui, 24 Feb 2020 | 2411 vizualizari

 

   Am vazut aceasta reteta pe la rusoaice si mi-a placut mult . Dupa doua zile am si experimentat . Am folosit branza  maturata Cheddar , pentru ca de aceasta am avut la indemana . In plus fata de reteta am schimbat condimentarea si modul de folosire al branzei . Am razuit intre snite, rosii si vanata pentru a avea mai multa aderenta .  Sunt foarte incantata de rezultat si gust . O sa mai prepar reteta schimband ingrediente si  cu carne de porc sau dovlecel .

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui far oase sau piele
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura mix oglio, alio e peperoncino[ patrunjel, usturoi, ardei iute-uscate ]
  • 4 linguri faina alba de grau
  • 8 linguri pesmet .
  • ulei pentru prajit
  • 1-2 vinete mici
  • 4 rosii
  • 150 branza maturata Cheddar
  • frunzulite de busuioc verde
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar:

  1. Carnea de pui se spala temeinic si se tamponeaza de excesul de umiditate .
  2. Fiecare bucata de piept se im parte in 4 felii.
  3. Pieptul de pui fiind foarte delicat se bate cu batatarul de snitele , cu grija sa nu se rupa .
  4. Nu am folosit tehnica baterii intre doua folii pentru ca nu am dorit sa obtin felii foarte subtiri .
  5. Condimentati cu sare , piper si mixul de oglio , alioe peperoncino .
  6. Buctile de pui se dau prin faina , ouale batute cu lapte si putina sare , apoi prin pesmet .
  7. Prajiti aceste snitele pe ambele parti  in tigaia cu ulei incins .
  8. Nu este nevoie sa prajiti temeinic pana la rumenire . , snitelele vor mai fi coapte impreuna cu rosii si vinete .
  9. Vinetele se spala , se curata doar cateva fasii .
  10. Incercati sa taiti felii subtire de vanata cam de marimea celor de snitel .
  11. Feliile de vinete ,sarate ,se ung cu foarte putin ulei si se prajesc pe ambele parti  in tigaie teflonata .
  12. Evitati prajirea vinetelor in baie de ulei pentru ca acestea il  vor absorbi prea mult .
  13. Spalati , feliati si sarati rosiile .
  14. Transferati snitelele in tava   tapetata cu hartie de copt.
  15. Peste fiecare snitel  razuiti Cheddar , puneti o felie sau doua de vinete , razuiti din nou branza si asezati cate doua felii de rosii .
  16. La sfarsit razuit Cheddar din belsug si dati tava la gratinat la cuptor timp de 10 minute .
  17. La servire incheiati din nou cu Chedar -pentru aspect frumos .
  18. Garnisiti cu frunzulite de busuioc verde .
  19. Serviti aceste snitele gratinate cu garnitura preferata .
  20. Eu am folosit ca garnitura , fasolea verde cu porumb  dulce :https://www.bucataras.ro/retete/fasole-verde-frantuzeasca-cu-porumb-dulce-92441.html

TIPS-URI

1

In plus fata de reteta am schimbat condimentarea si modul de folosire al branzei . Am razuit intre snite, rosii si vanata pentru a avea mai multa aderenta .

2

Alegeti pesmet granulat de calitate .

3

Este un preparat aspectuos care poate fi transportat cu usurinta . Eu l-am impachetat in folie de aluminiu si am servit colegii la serviciu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele gratinate cu rosii, vinete si Cheddar" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Snitele din piept de pui in crusta de susan