Dovlecei umpluti

de simona72 in Vita, 16 Iun 2013 | 4386 vizualizari

 

Este plina piata de dovlecei, asa ca trebuie sa profitam din plin de produsele noastre....o mincare delicioasa plina de savoare si care se poate adapta in functie de preferinte....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vitel
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 cescuta orez
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • amestec de condimente 5 arome
  • 3 dovlecei
  • pt sos:
  • 1 cutie suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • crengute de cimbru proaspta
  • 3-4 rosii
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala, se taie capetele, se taie in trei fiecare, se scobesc cu o lingurita, dar sa nu fie strapunsi pe cealalta parte. Carnea se spala, se curata de pielite si se da prin masina de tocat. Se pune uleiul la incins, se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasca. Se adauga ciupercile scurse se zeama si orezul si se mai calesc 2 minute. Se amesteca carnea tocata cu ceapa calita, orezul si ciupercile, se adauga si celelalte mirodenii si se amesteca bine compozitia.

Se umplu dovleceii cu compozitia rezultata, se pun intr-un vas termorezistent, se aduga sucul de rosii amestecat cu sare, piper, zahar dupa gust si putin ulei de masline. Se mai pun citeva crengute de cimbru proaspat in sos, rosiile se curata de coaja, se taie feliute si se pun ca un capac la dovlecei iar rosiile ramase se taie marunt si se pun in sos.

Se da vasul la cuptorul incins la 180 grade pt 1 ora.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

pt un plus de savoare am ras putina brinza cheddar peste dovlecei cind i-am servit

2

se mai pot servi cu o lingura iaurt gras sau smantana

3

umplutura poate fi cu carne sau fara in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti