De Craciun aveam intentia sa fac turta dulce. Nu stiam inca ce reteta, eu nu aveam niciuna, iar Laura a venit la fix cu reteta ei. De cum am vazut-o, mi-am propus sa o fac, imi placea cu arata asa ca m-am pus pe treaba. Ea a folosit cafea in turta dulce, eu am pus lapte, dar a iesit la fel de buna! Multumesc, Laura, pentru reteta!>:D<
Retete festive de iarna
Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat, avand grija sa nu se arda. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet. Se toarna cu grija laptele fierbinte iar la final mierea de albine. Se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se pune faina, sarea, bicarbonatul de sodiu si condimentele pentru turta dulce. In mijloc se pune oul si se toarna cate putin din compozitia lichida, amestecand cu o lingura. Se incorporeaza toata faina si se framanta apoi cu mana pana se obtine un aluat omogen, usor lipicios. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru 2-3 ore.
Dupa acest timp, se scoate aluatul si se formeaza bilute care se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Daca sunt si copii prin preajma, se intinde aluatul pe masa de lucru usor infainata si se decupeaza cu diverse forme.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12-15 minute. Se lasa la racit.
Se topeste ciocolata (cu lapte sau amaruie) cu 2-3 lg apa fierbinte si se glazureaza turta dulce. Se lasa pe un gratar sa se intareasca ciocolata apoi se depoziteaza in cutie metalica.
Pofta buna!
1
Nu trebuie lasata foarte mult in cuptor, altfel se va intari.