Rețete festive de iarna
Foile de varza se lasă câteva ore în apa dacă sunt prea sărate.
Ceapa se curata de foi și se spala.
Orezul se spala și se fierbe 10 min.
Carnea de porc se da prin mașina de tocat carne împreună cu 3 cepe și mărarul.
Ceapa ramasa se toaca mărunt și se călește în untura sau ulei pana se înmoaie,se adaugă pasta de roșii și orezul. Se lasă sa se răcească.
Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa calita, se potrivește gustul de sare.
Foile de varza se scurg de apa.
Se îndepărtează nervurile tari ale foilor de varza.
Pe foaia de varza se pune umplutura (cam o lingura) și se rulează.
Dovleacul se spala și I se taie un capac. Se scot semințele și o parte din miez.
Se așează sarmalele în dovleac, se pune cimbru,pasta de roșii, se pune capacul și se baga la cuptor min 4 ore sau pana sunt gata.
Pofta buna!