Dupa cum am mai spus iubesc snitelele de vitel. Sunt foarte bune si imi amintesc de copilarie. Si dupa cum stiti deja, iubesc si ciupercile. Pornind de la aceste doua "iubiri" a rezultat o mancare exact de gustul meu :).
Batem carnea cu ciocanul de snitele iar apoi o condimentam cu sare, piper si putina boia. Acoperim si dam la frigider 15-20 de minute.
Intre timp curatam ciupercile si le taiem felii. Daca sunt mici se pot taia sferturi. Curatam ceapa si o taiem marunt iar ardeiul si gogosarul ii taiem bucatele. Punem intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri de apa. Punem ceapa si o sotam cateva minute. Adaugam apoi ardeiul si gogosarul si mai lasam 2 minute.
Punem ciupercile taiate si lasam sa se inmoaie. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 10 minute. Luam capacul si adaugam 1 lingura bulion, sare si cimbru. Lasam sa fiarba pana scade toata zeama. Potrivim de sare si piper si stingem focul. La final adaugam patrunjel verde tocat.
Pregatim apoi snitelele. Trecem bucatile de carne prin faina. Le scuturam usor pentru a elimina excesul de faina iar apoi le prajim pe ambele parti, in ulei.
Scoatem pe o farfurie si le tinem la cald pana in momentul servirii.
Spalam apoi dovlecelul si taiem fasii subtiri cu ajutorul peelerului de legume (cica asa ii spune cutitului pentru curatat legume :D).
Punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si fasiile de dovlecel. Adaugam si usturoiul pisat, sare si pier. Lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie dovlecelul.
Dam de pe foc si servim alaturi de snitel si ciuperci.