Multa lume care mananca sarmalute la mine acasa spun ca-s diferite fata de cele preparate de ei iar eu le dau dreptate unora.o fi de vina mana de lucru s-au reteta? asa ca m-am gandit sa o pun aici sa o impart cu voi.iata reteta!
Ceapa se taie marunt si se pune la calit la foc mic
Adaugam sarea si piperul apoi morcovul dat pe razatoare ori robot.
Dupa ce s-au calit bine adaugam bulionul ,mai lasam pe foc cca 1 min apoi adaugam orezul(bine spalat si tinut un pic in apa calda)
Lasam aceasta compozitie la racit si ne ocupam de verdeata si frunzele de varza.
Patrunjelul il tocam marunt si Il punem peste carne iar varza se taie bucatele cat sa invelesti o sarmaluta.
Dupa ce s-a racit compozitia amestecam cu carnea si patrunjelul, mai condimentam putin si trecem la treaba adica la invelit sarmalutele.
Eu am o placere pentru asa ceva.
Dupa ce le-am terminat de facut punem pe fundul oale cateva bucatele de varza tocata si asezam sarmalutele, printre ele soricul sau afumatura.
Daca folositi varza murata puneti apa cat sa cuprinda sarmalele, chiar un pic mai mult, iar daca folositi varza dulce(verde)puneti 300 g suc de rosii si restul completati cu apa.
Se da la cuptor si se tine 3-4 ore la foc potrivit.
Va urez pofta buna!