Snitele:
Pieptul de pui se taie felii si se bat putin cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza, dupa gust cu sare si piper. Ouale se bat bine, iar faina se pune pe o farfurie.
Pesmetul se amesteca impreuna cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, patrunjel, busuioc si cimbru uscate, cate putin din fiecare.
Fiecare felie de pui se trece prin ou batut, apoi prin faina, din nou prin ou, apoi prin pesmetul aromat.
Se prajesc in ulei bine incins, pe ambele parti, pana devin aurii. Se scot pe un prosop absorbant.
Sosul de rosii:
Sucul de rosii amestecat cu ulei si condimente, se pune la fiert la foc mic, pana incepe sa se ingroase.
Sosul de mozzarela:
Untul se topeste, iar cand a devenit lichid se adauga faina si se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase. Se desface cu laptele rece si se pune din nou la fiert, la foc mic, pana incepe sa se ingroase. Se adauga mozzarella taiata cuburi si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara.
Snitele se servesc cu sos de rosii si farfalle preparate in casa, iar pe deasupra se toarna sosul de branza.