Aripioare cu sos de rosii si cartofi

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 19 Apr 2011 | 14722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •   5-7 aripioare de pui
  •   400 g cartofi
  •   1 ardei
  •   1 ceapa
  •   300 g rosii Cirio Pelati
  •   sare,piper,condimente pentru cartofi
  •   1 lingura faina
  •   4 catei de usturoi
  •   boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare cu sos de rosii si cartofi:

Aripioarele de pui spalate si curatate se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce,iar peste ele se pun 2 linguri ulei de masline. Se acopera castronul cu o folie alimentara si se pastreaza 1 ora la frigider.

Dupa o ora se scot aripioarele si se tavalesc prin faina. Se prajesc pe ambele parti in ulei incins,apoi se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. In cateva linguri de ulei(se foloseste cel ramas) se caleste ceapa,usturoiul si ardeiul. Cand sunt moi,se adauga cartofii taiati in sferturi si se calesc impreuna 7-8 minute. Se pun si aripioarele si un pahar cu apa(250-300 ml).

Se fierb 15 minute la foc mare,apoi se adauga rosiile pasate si se amesteca. Se pune intr-o tava si se baga la cuptor 20-25 minute pana scade zeama. Se asezoneaza cu sare si piper si se se presara patrunjel verde.

Noi am servit alaturi de paine calda

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare cu sos de rosii si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Lau 1

19.04.2011, 22:30

foarte bun

Pasiune pentru bucatarie 1

19.04.2011, 22:57

Multumesc tuturor,mancarica a fost foarte buna,mie personal imi plac foarte mult cartofii
daca va place reteta sa nu uitati sa ma votati

elena1988 1

21.04.2011, 10:04

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor