Pentru Mos Craciun
Intr-un castron puneti 1 ceasca fulgi de ciocolata si 3 linguri unt de arahide. Se introduce in cuptorul cu microunde timp de 60 secunde, se amesteca pana la omogenizare. Toarna compozitia rezultata intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se introduce la frigider cateva minute, pana se intareste.
In acest timp, se pun bezelele maruntite intr-un castron cu 2 linguri unt de arahide si zaharul pudra. Se amesteca cu o lingura de lemn sau de silicon pana are consistenta unui aluat. Se adauga acest aluat peste ciocolata din tava, niveland cu ajutorul degetelor. Se presara alunele/arahidele si se preseaza usor cu degetele. Se pun pe foc mediu, intr-o cratita mica, caramelele si smantana. Se amesteca continuu pana la topirea acestora.
Caramelul se toarna peste arahide si se niveleaza cu ajutorul unei linguri. Se lasa la frigider 5 minute. Intr-un castron se repeta primul pas: 1 ceasca fulgi de ciocolata, 3 linguri unt de arahide, se introduce in cuptorul cu microunde pentru 60 de secunde, se omogenizeaza si se toarna peste compozitia din tava. Se niveleaza si se lasa la frigider 10 minute.
Cu un cutit ascutit se portioneaza dupa plac in bare sau in patrate.
1
Daca cele 60 de secunde nu sunt suficiente pentru topirea ciocolatei puteti prelungi timpul cu cateva secunde.