Ce poate fi mai elegant decat torturile insiropate biiine si panna cotta? Desert specific italienesc si totodata specific doamnelor rafinate si cochete! De 8 martie,am pregatit impreuna cu prietena mea,Ligia, panna cotta pentru toate femeile dragi noua. Reteta pe cat este de simpla pe atat de mult incanta orice moft,va asigur! Pregatiti si voi acest desert pentru rasfat propriu sau pentru doamnele dragi din jurul vostru!
Va doresc o zi frumoasa si speciala, de 8 MARTIE ♥ !
-KSSS
Granulele de gelatina le lasam la umflat in 2-3 lingurite de lapte rece.
Punem pe foc laptele,frisca lichida si zaharul si le omogenizam. Lasam pe foc 1-2 minute pana cand zaharul s-a topit si este pe punctul de fierbere si adaugam si vanilia.
Stingem focul si lasam smantana deoparte 1-2 minute. Adaugam apoi gelatina umflata si amestecam bine.
Punem vasul pentru panna cotta oblic intr-un cofrag de oua (sau orice altceva va este la indemana) si punem panna cotta cat sa acopere jumatate din vas (uitati-va la poza de mai jos si veti intelege mai bine).
Lasam panna cotta la frigider 1-2 ore sau la congelator (daca va grabiti).Dupa ce s-a intarit,umplem cealalta jumatate de vas cu panna cotta amestecata cu colorant alimentar galben si lasam la frigider pana se intareste.
Decoram cu bucati de ananas si fructe de padure.
Gata treaba! Acum sa trecem la rasfat!
1
Reteta pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/03/panna-cotta.html